Etusivu

HELSINGIN SARJAKUVAFESTIVAALIT
1.–2.9.2018 Suvilahti

Aukioloajat
Lauantai 10:30–20:00
Sunnuntai 10:30–18:00

Helsingin sarjakuvafestivaalit juhlistaa vuonna 2018 italialaista sarjakuvaa, strippejä ja metallimusiikkia. Festivaalien tapahtumapaikkana toimii toista kertaa Suvilahden Kattilahalli. Päätapahtuman yhteydessä järjestetään toistamiseen myös pienlehtiin keskittyvä Zine Fest, tällä kertaa Suvilahden Tiivistämöllä.

Vuoden 2018 festivaalitaiteilija on tamperelainen JP Ahonen.

Festivaalitaiteilija JP Ahonen

Vuoden 2018 festivaalitaiteilija JP Ahonen (s. 1981) on noussut kotimaisen yleisön kestosuosikiksi opiskelija-arjesta ja nuoresta aikuisuudesta kertovalla Villimpi Pohjola -sunnuntaisarjallaan sekä Journalisti-lehdessä ilmestyneillä satiristisilla Puskaradio-stripeillään. Myös kansainvälinen yleisö on löytänyt Ahosen huumorin vuonna 2017, kun tämän nettiin tekemä Belzebubs -strippisarja nostettiin esille Boredpanda-sivustolla.

Strippisarjakuvien lisäksi Ahonen tunnetaan yhdessä KP Alaren kanssa tekemästä Perkeros -sarjakuvaromaanista. Perkeros (WSOY, 2013) on taidokkaasti musiikkia, huumoria ja kauhua yhdistävä kertomus avantgarde-metallibändistä, joka joutuu normaalien muusikko- ja ihmissuhdeongelmien lisäksi kamppailemaan pimeiden voimien ja okkultismin kanssa. Perkeros on niittänyt mainetta myös kansainvälisillä markkinoilla, ja albumi on julkaistu jo mm. englanniksi, ranskaksi ja ruotsiksi. Ahonen ja Alare työstävät tälläkin hetkellä albumin jatko-osaa.

YHTEISTYÖKUMPPANEITA VUONNA 2018

HELSINGIN JUHLAVIIKOT 2018

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, jonka tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Vuonna 2018 Helsingin juhlaviikot järjestetään 17.8.–2.9. Helsingin sarjakuvafestivaalit on osana Helsingin juhlaviikkoja kolmatta kertaa yhteistyöfestivaalina.

TUSKA 2018

Helsingin sarjakuvafestivaalit tekee tänä vuonna monimuotoisesti yhteistyötä Tuska-festivaalin kanssa metallimusiikkiteeman ympärillä. Festivaalitaiteilija JP Ahosen taide näkyy niin Helsingin sarjakuvafestivaalien kuin Tuska-festivaalin markkinoinnissa ja paikan päällä festivaaleilla. Rumpujen pärinää luvassa pitkin kevättä! 

ANNANTALO JA STOA

Sarjakuvafestivaalit levittäytyvät Suvilahden päätapahtuma-alueen lisäksi myös ympäri Helsinkiä mm. erilaisten työpajojen ja näyttelyiden muodossa. Yhteistyössä on suuresti mukana Helsingin kaupunki ja kulttuurikeskus Stoa Itäkeskuksessa ja lastenkulttuurikeskus Annantalo Kampissa.

Yleisesti tapahtumasta

Suomen sarjakuvaseuran järjestämä Helsingin sarjakuvafestivaalit on Pohjois-Euroopan suurin sarjakuva-alan tapahtuma, joka kokoaa yhteen sarjakuvataiteilijoita ja kustantajia ympäri maailmaa. Vuosittain festivaaleilla vierailee 11 000–20 000 kävijää.

Lisätietoja:

Helsingin sarjakuvafestivaalien 2018 järjestämisestä vastaa Suomen sarjakuvaseuran ry:n hallituksen nimittämä työryhmä.

Yhteydenotot: info@sarjakuvaseura.fi ja info@sarjakuvafestivaalit.fi

Sosiaalinen media:
facebook.com/helsinkicomicsfestival
twitter.com/sarjisfestarit
instagram.com/helsinginsarjakuvafestivaalit

Sponsorit ja yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kulttuurikeskus Stoa
The Lakes International Comic Arts Festival
Annantalo
Goethe-Institut Finnland
Slurp

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2018
Copyright © kuvitukset/illustrations JP Ahonen