Helsinki Zine Fest

2.-3.9.2017

Oranssi (Kaasutehtaankatu 1, 00101 Helsinki)

Aukioloajat

Aukioloajat:
La 11-18 (iltaohjelma 19-23)
Su 11-17

 

Helsinki Zine Fest on osa Helsingin Sarjakuvafestivaaleja ja toimii paikkana, jonne pienlehtien tekijät, lukijat ja muut vastavirtakulttuurista kiinnostuneet voivat kokoontua. Zine Fest jatkaa aiempien vuosien Pienlehtitaivaan tilalla.

Kuva: Jukka Tilus

Zine tarkoittaa pienen levikin ei-kaupallista omakustannejulkaisua, jonka takana yleensä on yksi ihminen tai pieni ryhmä. Pienlehdet voivat sisältää sarjakuvaa, tekstiä, kuvia, runoja tai ihan mitä vaan! Pienlehtien alakulttuuri on saanut alkunsa 70-luvun punk-liikkeessä, ja nykyään zinet tarjoavat monille tekijöille vapaan alustan erilaisten asioiden kokeilemiseen taiteellisesti.

Zine Festiin saapuu upeita suomalaisia ja kansainvälisiä pienlehtien tekijöitä myymään julkaisujaan. Festivaaleilla voit myös osallistua työpajoihin, kuunnella puheohjelmaa ja paneeleita, joissa tutkitaan esimerkiksi marginaaliin jäävien ryhmien asemaa ja sarjakuvapientekijöiden kenttää.

Zine Festiin on vapaa pääsy!

VARAA MYYNTIPÖYTÄ ZINE FESTIIN

Voit hakea tapahtumaan myyjäksi täyttämällä lomakkeen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdw_oCiovc0XxOXLkiN0NjKsjHDOMnEgYRJz1FwFPfxnWUXGw/viewform?usp=sf_link

Myyjähaku aukeaa to 21.6.2017 ja sulkeutuu 25.7.2017 klo 23:00.

Hakemukseen toivomme mukaan näytteitä aiemmista pienlehdistäsi ja muusta tuotannostasi. Paikat Oranssilla ovat rajalliset, mutta pyrimme saamaan mukaan mahdollisimman monta myyjää.

Voit ottaa meihin yhteyttä Zine Festiin liittyen: helsinkizinefest (ät) gmail.com.

For more information on Zine Fest and exhibitor registration in English see here.

Sponsorit ja yhteistyökumppanit:

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki, Oranssi ry, Kulttuurikeskus Stoa, Licaf, Comix Home Base Hong Kong, Kuvittajat, Goethe instituutti, Runokuu, Teurastamo ja Fili.

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2017
Copyright © kuvitukset/illustrations Hanneriina Moisseinen