Kutikuti – Uusi Hölmölä – New Hoelmoelae

2.-3.9.2017

Tiivistämö, Kaasutehtaankatu 1, Suvilahti

Näyttely on avoinna
lauantaina 2.9. klo 11 – 20
sunnuntaina 3.9. klo 12 – 18

”Pidennetään työpäivää yhden kissavideon verran!”

Uusi Hölmölä – New Hoelmoelae -näyttely koostuu uusista, sarjakuvamuotoon toteutetuista hölmöläistarinoista. Ne perustuvat löyhästi perinteisiin hölmöläistarinoihin ja kommentoivat nyky-yhteiskunnan absurditeetteja. Lähtökohtia hölmöläissarjakuville ovat muun muassa nykyrakentaminen, vihapuheen nostattama populismi, nykynaiskuvan ulottuvuudet, työttömien kohtelu ja jatkuva poliittisten päätösten pyörtäminen. Näyttely on esillä Helsingin sarjakuvafestivaaleilla syyskuun ensimmäisen viikonlopun ajan.

Uusien hölmöläistarinoiden takana piirtäjinä ja käsikirjoittajina ovat Riikka Ala-Harja, Terhi Ekebom, Matti Hagelberg, Pertti Jarla, Leo Kuikka, Reijo Kärkkäinen, Karri Laitinen, Tiina Lehikoinen, Lauri Mäkimurto, Reetta Niemensivu, Christer Nuutinen, Ville Pirinen, Aapo Rapi, Kati Rapia, Hannele Richert, Joonas Rinta-Kanto, Heikki Rönkkö, Tuomas Tiainen, Emmi Valve, Helena Vierikko ja Amanda Vähämäki. Sarjakuvat julkaistaan myös Kuti-lehden syksyn numerossa.

Näyttelyn avajaiset perjantaina 1.9. klo 18-20.


Festivaaliohjelmassa sunnuntaina 3.9. klo 15 näyttelyyn liittyvä teemakeskustelu, jossa sarjakuvataiteilija Emmi Valve ja näyttelijä Minna Kivelä puhuvat holtittomasta naiskuvasta ja kuvataiteilija Kati Rapia ja arkkitehti Lars-Erik Mattila keskustelevat nykyrakentamisesta.

Sponsorit ja yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kulttuurikeskus Stoa
The Lakes International Comic Arts Festival
Annantalo
Goethe-Institut Finnland
Slurp

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2018
Copyright © kuvitukset/illustrations JP Ahonen