Loota & Huijaus – Lastensarjakuvaa ja rakentelua Annantalolla

 4.8.–2.9.2018
Annantalo, Annankatu 30

VAPAA PÄÄSY

Matias on rakentelija ja keksijä. Eräänä päivänä hän löytää kotiin pyöräillessään portinpielestä tyhjän pahvilaatikon ja ottaa sen mukaansa rakentamisleikkejä varten. Yllättäen laatikko paljastuu kuitenkin Loota-nimiseksi velhon apulaiseksi. Puhuva Loota sisältää rajattomasti työkaluja ja sillä on erikoinen vaikutus aikuisiin. Matias pääsee Lootan mukana nokkeluutta ja rohkeutta vaativiin seikkailuihin.

Kiste-sarja on syntynyt käsikirjoittaja Patrick Wirbeleitin ja Uwe Heidschötterin yhteistyönä. Sen keskeisiä aiheita ovat askartelu ja rakentaminen sekä ennen kaikkea ystävyys.
Sarjan ensimmäinen osa julkaistaan suomeksi kesällä 2018 Saana Kauralan kääntämänä.
Loota on koko perheen elämyksellinen sarjakuvanäyttely, joka pohjautuu kirjasarjaan.

Näyttelyssä on esillä runsaasti sarjakuvasivuja Kiste -sarjasta suomeksi käännettynä. Kirjan maailma jatkuu tilassa kolmiulotteisena ja leikittävänä.

Karri Laitinen – Huijaus

Osana Loota-näyttelyä on samaan aikaan Galleriatilassa 1 sarjisnäyttely Huijaus. Huijaus on kohtaus majalla Karri Laitisen tulevasta ja vielä nimeämättömästä lasten ja nuorten sarjakuvaromaanista.
Anteron paras kaveri Peku on aloittanut vuotta vanhempana koulun ja löytänyt uudet kuviot ja kaveripiirin. Antero tekee erikoista linnunpönttöä salaisella majallaan, jonka sijainnin vain Peku tietää ja on luvannut olla kertomatta siitä kenellekkään. Eräänä myöhäissyksyisenä iltapäivänä Peku tuo kuitenkin majalle uuden koulukaverinsa Lokin.

Arkisin 13.–24.8. klo 9–11 tilassa pidetään ennakkoon varattuja työpajoja lapsiryhmille. Näyttely on avoinna myös työpajojen aikana.

Kaikille avoimet työpajat pidetään 6.8. klo 12-16, 23.8. klo 16-19 ja 1.9. klo 13-15 (paikalla Patrick Wirbeleit ja Karri Laitinen).

Tapahtuman järjestää Sarjakuvakeskus ja se on osa Helsingin sarjakuvafestivaalien 2018 ohjelmaa. Yhteistyössä ovat mukana Goethe-Institut ja Uusix-verstaat.


”Box” – Comics and Crafts at Annantalo
Annantalo, Annankatu 30

FREE ENTRY

Mattis is a craftsman and inventor. Therefore he’s pleasantly surprised one day, when he finds an empty cardboard box by the fence gate of his family home. He takes it in to use it as a part of his big space station project. But all of a sudden the box starts talking! And introduces himself politely as ”Box”. The funny little thing is nothimg less than an magician’s toolbox! With a limitless amount of tools inside and a great gift for creating chaos. Unfortunately ”Box” also has a strange affect on adults. Such as Mattis parents! To help his Mom and Dad, Mattis and his new friend need to show some wit and bravery on their first adventure!
The series of children’s Kiste graphic novels was created by scriptwriter Patrick Wirbeleit and illustrator Uwe Heidschötter. The major themes are crafting and building, humour, adventure and above all, friendship.

Box is a comics exhibition suitable for the whole family.
The exhibition shows pages from Kiste -books in Finnish. The story carries on in a three-dimensional form free for play.

On weekdays between August 13th and 24th school workshops are held from 9AM to11AM. The exhibition is open also during the workshops.

There will also be open workshops for all on August 6th from 12–4PM, August 23rd from 4–7PM and September 1st, 1–3PM.
The event is arranged by the Comics Centre of Helsinki and it is part of the Helsinki Comics Festival 2018. Goethe Institut and Uusix-workshops.

Sponsorit ja yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kulttuurikeskus Stoa
The Lakes International Comic Arts Festival
Annantalo
Goethe-Institut Finnland
Slurp

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2018
Copyright © kuvitukset/illustrations JP Ahonen