Muu ohjelma

Torstai 30.8.

Kylli-täti -kilpailu
14:oo – 14:30
Annantalo, Annankatu 30

Kylli-täti on perinteinen sarjakuvafestivaalien livepiirroskilpailu, joka on saanut inspiraationsa TV:n Kylli-tädistä, eli satuja piirtäen kertoneelta Kylli Koskelta. Kilpailussa piirtäjät piirtävät tarinaa lapsiyleisölle, joka äänestää voittajan.

Kilpailun juontaa Reija Sann. Viitasta kisaavat vuonna 2009 kilpailun voittanut sarjakuvataiteilija Milla Paloniemi, pastellisävyjen taitaja Apila Pepita sekä myöhemmin nimettävä haastaja. Paikalla on esikoululaisraati. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Perjantai 31.8.

Patrick Wirbeleit ja Uwe Heidschötter: Loota- julkistustilaisuus
9:30 – 10:30
Goethe-Institut Finnland, Salomonkatu 5

Sarjakuvakeskus julkaisee Helsingin sarjakuvafestivaaleille Patrick Wirbeleitin ja Uwe Heidschötterin Loota-lastensarjakuvakirjan. Kirjan julkaisua suomeksi on tukenut Goethe-Institut Finnland, ja teoksen julkistamistilaisuus pidetään Goethe-Institutin tiloissa perjantaina 31.8. klo 9.30–10.30, jolloin paikalla on käsikirjoittaja Patrick Wirbeleit.

Kirjaan liittyvä näyttely löytyy Annantalolta, ja lauantaina 1.9. Patrick Wirbeleit ja Karri Laitinen pitävät työpajaa lapsille suomen ja saksan kielillä.

Kati Rapia ja Juha Hurme: Pyrstötähti ja maailmanlopun meininki, haastattelu
19:30 – 20:00
Mascot Bar & Live Stage, Neljäs linja 2

Kati Rapialta ja Juha Hurmeelta ilmestyy heti sarjakuvaromaani Pyrstötähti ja maailmanlopun meininki – Suomenniemen ensimmäisen tähtitieteilijän elämä ja seikkailut. Sigfrid Aronius Forsius pomppasi tämän opuksen päähahmoksi Juha Hurmeen Finlandia-palkitusta Niemi-romaanista, mutta nyt Forsiuksen tarina kerrotaan hullun hienon road trip-sarjakuvaromaanin muodossa. Haastattelijana kustannuspäällikkö Jussi Tiihonen (Teos).

Lauantai 1.9.

Ralf Palandt: Sarjakuvia pakolaisuudesta ja maahanmuutosta
14:00 – 15:30
Goethe-Institut Finnland, Salomonkatu 5

Alphabet des Ankommens (”Saapumisen aakkoset”) on nimeltään kokoelma pakolaisuutta ja maahanmuuttoa käsitteleviä sarjakuvia. Afganistanin sota oli keskustelujen aiheena 20 vuotta sitten, nykyään taas Afrikan maiden ja Lähi-idän valtioiden tilanne sekä Syyrian sota. Kertomalla näistä aiheista sarjakuvat haluavat auttaa – sekä pakolaisia ​​että meitä, joiden luokse ihmiset pakenevat.

Ralf Palandt on opiskellut viestintää ja on saksalaisen sarjakuvatutkimuksen seuran sekä Saksan journalismi- ja viestintätieteiden seuran visuaalisen viestinnän osaston jäsen. Hänen keskittyy tutkimuksessaan poliittiseen sarjakuvaan. Palandt esittelee saksankielisiä sarjakuvia aiheesta. Esityksen jälkeen on mahdollisuus keskusteluun.

Ennen esitelmää Ralf Kaurasen johtama Sarjakuva ja siirtolaisuus -hanke esittäyttyy. Hankkeessa tutkitaan tieteilijöiden ja sarjakuvataiteilijoiden voimin, miten sarjakuva kerrontamuotona kuvaa siirtolaisuutta ja globaalia muuttoliikettä.

Girl Gang Bang Bang Cocktail Hour
17:00 – 19:00
Energiakenttä, Suvilahti

Sarjakuvataiteilija Emmi Valve tuo Suvilahden kentälle festareiden ajaksi Girl Gang Bang Bang -bussin juhlistaakseen uutta Girl Gang Bang Bang: Ei kenenkään tyttöjä -sarjakuva-albumiaan. Bussilla on kumpanakin festivaalipäivänä piknikpöytiä ja tuoleja, rento tunnelma ja jännää ohjelmaa!

Ohjelmassa mm:
*Emmi Valveen Girl Gang Bang Bang: Ei kenenkään tyttöjä –albumin julkkarit!
*Tyttöbändimusaa!
*Pikkelöityjä munia!
*Jumalkone!
*Porvoon esoteerikko Pertti Jarla povaa korteista!

Meet & Greet: Tapaa The Walking Dead -piirtäjä Charlie Adlard!
18:00 – 19:00
Kattilahalli, parvi

The Walking Dead -sarjakuvan piirtäjä Charlie Adlard saapuu Helsingin sarjakuvafestivaalien kunniavieraaksi viikonloppuna 1.9.-2.9. TV-kanava FOX järjestää lauantaina 1.9. klo 18-19 mahdollisuuden tavata ja vaihtaa kuulumisia Adlardin kanssa Suvilahden Kattilahallin parvella.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan The Walking Deadista ja miksei muistakin Adlardin klassisista sarjakuvatöistä! Kuvauta myös itsesi paikalla pyörivien kävelijöiden kanssa! Vapaa pääsy.

Sunnuntai 2.9.

Girl Gang Bang Bang Vissyklubi!
14:00 – 16:00
Energiakenttä, Suvilahti

Tule nauttimaan lasillinen raikasta vissyä ja tutustumaan Emmi Valveen Girl Gang Bang Bang: Ei kenenkään tyttöjä -sarjakuva-albumiin!

Paikan päällä lisäksi:
Buduaari Polaroid Shop!
Hanki eroottiset valokuvasi nyt luotettavasti pakun takakontista!
Hinta 1e/kpl, niin kauan kuin filmiä riittää!

*Suolakurkkutarjoilu!*

Sponsorit ja yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kulttuurikeskus Stoa
The Lakes International Comic Arts Festival
Annantalo
Goethe-Institut Finnland
Slurp

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2018
Copyright © kuvitukset/illustrations JP Ahonen