Pertti Jarla (Suomi)

Kuva: Henry Söderlund

Pertti Jarla (1971) ei esittelyjä kaipaa. Pahkasika- ja MAD-lehdissä debyyttinsä tehneen Jarlan Fingerpori-strippisarjakuva on viimeisen kymmen vuoden aikana tullut tutuksi lähes kaikille suomalaisille sarjakuvanlukijoille. Historiasta, populaarikulttuurista, uskonnosta ja sanaleikeistä aiheensa ammentavan Fingerporin suosiota selittäneen se, että se ”sijoittuu omalla karhealla tavallaan groteskin estetiikan ruumiin- ja sielunmaisemaan”, kuten Olli Aho kuolemattomasti totesi Helsingin Sanomien arvostelussa vuonna 2008.

Tätä nykyään Fingerpori ilmestyy 35 lehdessä sekä useilla nettisivuilla. Lisäksi Fingerpori-kirjoja on myyty jo yli 200 000 kappaletta. Lisäksi Fingerporia on sovitettu näyttämölle muun muassa Espoon kaupunginteatterin toimesta. Fingerporin ohessa Jarla piirtää omaelämänkerrallista Jäätävä Spede -sarjakuvaa, joka ilmestyy Helsingin Sanomien sunnuntaisivulla.

Tags: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sponsorit ja yhteistyökumppanit:

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki, Oranssi ry, Kulttuurikeskus Stoa, Licaf, Comix Home Base Hong Kong, Kuvittajat, Goethe instituutti, Runokuu, Teurastamo ja Fili.

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2017
Copyright © kuvitukset/illustrations Hanneriina Moisseinen