Sarah Glidden (USA)

Sarah Glidden (s. 1980) on tullut tunnetuksi omaelämänkerrallisista matka- ja reportaasisarjakuvistaan. Jo vuonna 2008 hän voitti arvostetun Ignatz-palkinnon omakustannesarjakuvallaan, joka kertoi hänen matkastaan Israeliin. Kolme vuotta myöhemmin Glidden laajensi aiheesta arvostusta ja mainetta niittäneen How to Understand Israel in 60 Days or Less -sarjakuvan (2011).

Viime vuosina Glidden on keskittynyt reportaasisarjakuviin, joissa hän on käsitellyt muun muassa Irakilaisten pakolaisten elämää Syyriassa, Palestiinan ja Israelin konfliktia sekä Jill Steinin viime vuoden presidenttivaalikampanjaa. Glidden uusi kirja, Rolling Blackouts (2016) kertoo hänen matkoistaan Irakissa, Syyriassa ja Turkissa ja kuvaa sodan vaikutusta ihmisiin. Ääneen pääsevät muun muassa pakolaiset, irakilainen bloggari, YK:n työntekijät, yhdysvaltalainen merijalkaväen sotilas sekä tietenkin sarjakuvataiteilija, joka todistaa kaiken.

http://sarahglidden.com/

Tags: ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sponsorit ja yhteistyökumppanit:

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki, Oranssi ry, Kulttuurikeskus Stoa, Licaf, Comix Home Base Hong Kong, Kuvittajat, Goethe instituutti, Runokuu, Teurastamo ja Fili.

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2017
Copyright © kuvitukset/illustrations Hanneriina Moisseinen