Tommi Musturi: FUTURE

Tommi Musturi: FUTURE
21.8.-30.9.2018
Ravintola Sörkan ruusu
Pääskylänrinne 3
Avoinna su-to 14-02, pe-la 14-03

Ravintola Sörkan ruusun seinät valloittaa Helsingin sarjakuvafestivaalien kunniaksi Tommi Musturin sarjakuvavedokset. Tommi Musturin uusi sarjakuva on lehtinä ilmestyvä scifi-eepos FUTURE. Se kietoo lukijansa tarinoiden verkkoon kuljettaen tätä menneisyydestä nykyhetken kautta tulevaisuuteen.

FUTURE kertoo ihmiskunnan erilaisista tulevaisuuksista. Musturi tarinoi paitsi tulevaisuutta kuvitellen ja nykyhetkestä ammentaen, myös erilaisten historiallisten viittausten sekä utopioiden ja dystopioiden kautta.

FUTURE flirttailee alinomaa valtavirtasarjakuvan kanssa. Tekijä yhdistää jotain lukijalle tuttua johonkin tälle täysin vieraaseen. Tarina-aihioissa avaruuden scifi-spektaakkeli päätyy avaruudessa päämäärättömästi leijailevaan muovipussiin ja tämän sisältä avaruutta tutkivaan parivaljakkoon; toisaalla lähitulevaisuudessa kaikki varallisuus ja valta on lopulta keskittynyt yhteen raunioituneen pariskunnan johtamaan yhtiöön; jossain aivan muualla lukija löytää itsensä sattumalta kadonneesta salaperäisestä kaupungista Centrasta; entä miten sieltä täältä esiin putkahtava tekoäly IDA liittyy tähän kaikkeen?

FUTURE yllättää lukijansa myös erilaisin piirrostyylein – sarjan aikatasot on toteutettu vaihtelevin kuvan ja kerronnan tavoin. Tyylien kirjo on osa kokonaisuutta ja kuljettaa viittauksissaan täsmällisiä viestejä. Kokonaisuus on poikkeuksellisesti ilmaisumuotoa uudistava sarjakuvateos – harvoin on sarjakuva ollut ilmaisultaan näin vitaali ja monitahoinen.

FUTURE-sarjan ensimmäiset kaksi lehteä ilmestyvät keväällä 2018. Koko sarja on kymmenen lehden mittainen.

Sponsorit ja yhteistyökumppanit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Kulttuurikeskus Stoa
The Lakes International Comic Arts Festival
Annantalo
Goethe-Institut Finnland
Slurp

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2018
Copyright © kuvitukset/illustrations JP Ahonen