Etusivu

Aukioloajat
Lauantai 10:30–19:00
Sunnuntai 11:00–18:00

TIEDOTE 4.5.2021 Helsingin sarjakuvafestivaalien kunniavieraat on julkaistu

Emmi Nieminen, valokuva © Henry Söderlund

Tämän vuoden Helsingin sarjakuvafestivaalien kunniavieraat edustavat suomalaisen sarjakuvakentän eturivin taiteilijoita. Festivaalitaiteilija Emmi Niemisen ohella kunniavieraisiin lukeutuvat muun muassa kansainvälisesti tunnetut Kati Kovács sekä Matti Hagelberg, kuvataiteilijana tunnettu mutta esikoissarjakuvansa keväällä julkaissut Hannu Leimu sekä uuden sukupolven parhaimmistoon lukeutuvat Jiipu UusitaloJenna OldénJulianna Hyrri ja Tuomas Myllylä.

Suomalaisten sarjakuvataiteilijoiden ohella sarjakuvafestivaalit toivottavat tervetulleeksi myös yhdysvaltalaisen Derf Backderfin. Derf on tullut tunnetuksi teoksistaan Ystäväni Dahmer sekä Kent State, jotka ilmestyvät tänä vuonna myös suomeksi.

Tänä vuonna Suomen sarjakuvaseura ry viettää 50-vuotisjuhlavuottaan, jonka kunniaksi festivaalien teemana on yhteisö. Suomalainen sarjakuvakenttä on pieni, mutta tiivis ja sitäkin elinvoimaisempi, eikä se olisi mahdollista ilman aktiivista yhteistyötä eri toimijoiden välillä. Erityisesti viimeisen vuoden aikana yhteisön merkitys on vain korostunut, ja siksi haluamme juhlistaa yhteisöä sarjakuvafestivaaleilla.

Vuoden 2021 Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään neljättä kertaa Suvilahden alueella Kattilahallin ja Tiivistämön tiloissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-5.9.2021. Koronapandemia aiheuttaa luonnollisesti haasteita tapahtumatuotannolle. Festivaaleja järjestäessämme ensisijainen tavoitteemme on taata vieraiden, kävijöiden sekä näytteilleasettajien turvallisuus, joten seuraamme aktiivisesti viranomaisten määräyksiä ja suosituksia. Toistaiseksi tapahtumajärjestelyt kuitenkin etenevät suunnitellusti.

Festivaalia järjestää Suomen sarjakuvaseuran jäsenistöstä koostuva työryhmä. Tapahtuma on yleishyödyllinen ja avoin kaikille. Noudatamme tapahtumassa turvallisemman tilan periaatteita. Osana Helsingin sarjakuvafestivaaleja järjestetään jälleen jokavuotinen, omakustannesarjakuviin ja pienlehtiin keskittyvä Zine Fest.

Tukijat, yhteistyökumppanit ja sponsorit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Helsingin kaupunki
CUNE - Comics Union of Northern Europe

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2021
Copyright © kuvitukset/illustrations Emmi Nieminen