Etusivu

HELSINGIN SARJAKUVAFESTIVAALIT
5.–6.9.2020 Suvilahti
Ilmainen sisäänpääsy

Helsingin sarjakuvafestivaalit levittäytyvät jälleen ensi vuonna Suvilahden alueelle. Tapahtuma järjestetään neljättä kertaa Kattilahallissa, ja osana sarjakuvan superviikonloppua järjestetään suosittu omakustannetapahtuma Zine Fest digitaalisena.

Helsingin sarjakuvafestivaalit on Pohjoismaiden suurin sarjakuvatapahtuma. Festivaalia järjestää Suomen sarjakuvaseuran jäsenistöstä koostuva komitea. Tapahtuma on yleishyödyllinen ja avoin kaikille. Tapahtuma noudattaa turvallisen tilan periaatteita.

Tiitu Takalo on valittu Helsingin sarjakuvafestivaalien festivaalitaiteilijaksi
5.–6.9.2020

Photo © Emilia Anundi

Helsingin sarjakuvafestivaalien visuaalisesta ilmeestä vastaa tänä vuonna sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo. Sarjakuva-Finlandialla sekä Puupäähattulla palkittu Takalo on tullut tunnetuksi feministisistä ja yhteiskunnallisesti kantaaottavista sarjakuvistaan, jotka usein sijoittuvat Takalon kotikaupunkiin Tampereelle.

Tänä vuonna WSOY julkaisee Takalon Memento Mori -sarjakuvaromaanin. Memento Mori on omaelämäkerrallinen sarjakuva, joka kertoo siitä, miten Takalo sai 38-vuotiaana aivoverenvuodon sekä pitkästä toipumisprosessista, joka sai taiteilijan pohtimaan elämäänsä ja paikkaansa maailmassa. Memento Mori kytkeytyy yleisemmin Helsingin sarjakuvafestivaalien tämän vuoden teemaan, joka on ”graphic medicine”.

Graphic medicine on sarjakuvan lajityyppi, jossa sarjakuvataide ja lääketiede leikkaavat. Graphic medicine on noussut lajityyppinä vahvasti pinnalle viimeisten vuosikymmenien aikana ja kattaa niin lääketieteelliset infosarjakuvat kuin potilas- ja sairaskertomukset.

Vuoden 2020 Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään neljättä kertaa Suvilahden alueella Kattilahallissa syyskuun ensimmäinen viikonloppu 5.–6.9.2020. Takalon ohella muita kunniavieraita ovat muun muassa ranskalainen Cyril Pedrosa, kanadalainen Sophie Labelle sekä brittiläinen Alex Norris, joka on tullut tunnetuksi Oh No!-nettisarjakuvastaan.

Festivaalien teemamaana on tänä vuonna Espanja. Teemaohjelmistoa tukee Espanjan suurlähetystö Suomessa. Muñecos en Acción -organisaation Eduardo Serradilla Sanchis toimii kokonaisuuden projektikoordinaattorina.

Festivaalia järjestää Suomen sarjakuvaseuran jäsenistöstä koostuva työryhmä. Tapahtuma on yleishyödyllinen ja avoin kaikille. Noudatamme tapahtumassa turvallisen tilan periaatteita. Osana Helsingin sarjakuvafestivaaleja järjestetään jälleen jokavuotinen, omakustannesarjakuviin ja pienlehtiin keskittyvä Zine Fest. 

Tukijat, yhteistyökumppanit ja sponsorit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Helsingin kaupunki
Suvilahti

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2020
Copyright © kuvitukset/illustrations Tiitu Takalo