Media

Tiedotus
press@sarjakuvafestivaalit.fi

#helsinkicomicsfestival #helsinginsarjakuvafestivaalit


Kuva © Henry Söderlund

Kuvia aiemmilta vuosilta

Helsingin sarjakuvafestivaalien kuvat ovat vapaasti median käytettävissä

TIEDOTE 23.3.2020 Tiitu Takalo on valittu Helsingin sarjakuvafestivaalien festivaalitaiteilijaksi 5.–6.9.2020

Photo © Emilia Anundi

Helsingin sarjakuvafestivaalien visuaalisesta ilmeestä vastaa tänä vuonna sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo. Sarjakuva-Finlandialla sekä Puupäähattulla palkittu Takalo on tullut tunnetuksi feministisistä ja yhteiskunnallisesti kantaaottavista sarjakuvistaan, jotka usein sijoittuvat Takalon kotikaupunkiin Tampereelle.

Tänä vuonna WSOY julkaisee Takalon Memento Mori -sarjakuvaromaanin. Memento Mori on omaelämäkerrallinen sarjakuva, joka kertoo siitä, miten Takalo sai 38-vuotiaana aivoverenvuodon sekä pitkästä toipumisprosessista, joka sai taiteilijan pohtimaan elämäänsä ja paikkaansa maailmassa. Memento Mori kytkeytyy yleisemmin Helsingin sarjakuvafestivaalien tämän vuoden teemaan, joka on ”graphic medicine”.

Graphic medicine on sarjakuvan lajityyppi, jossa sarjakuvataide ja lääketiede leikkaavat. Graphic medicine on noussut lajityyppinä vahvasti pinnalle viimeisten vuosikymmenien aikana ja kattaa niin lääketieteelliset infosarjakuvat kuin potilas- ja sairaskertomukset.

Vuoden 2020 Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään neljättä kertaa Suvilahden alueella Kattilahallissa syyskuun ensimmäinen viikonloppu 5.–6.9.2020. Takalon ohella muita kunniavieraita ovat muun muassa ranskalainen Cyril Pedrosa, kanadalainen Sophie Labelle sekä brittiläinen Alex Norris, joka on tullut tunnetuksi Oh No!-nettisarjakuvastaan.

Festivaalien teemamaana on tänä vuonna Espanja. Teemaohjelmistoa tukee Espanjan suurlähetystö Suomessa. Muñecos en Acción -organisaation Eduardo Serradilla Sanchis toimii kokonaisuuden projektikoordinaattorina.

Festivaalia järjestää Suomen sarjakuvaseuran jäsenistöstä koostuva työryhmä. Tapahtuma on yleishyödyllinen ja avoin kaikille. Noudatamme tapahtumassa turvallisen tilan periaatteita. Osana Helsingin sarjakuvafestivaaleja järjestetään jälleen jokavuotinen, omakustannesarjakuviin ja pienlehtiin keskittyvä Zine Fest. Zine Fest järjestetään tänä vuonna Kalasataman Vapaakaupungissa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Maura Manninen
tuottaja
+358400456381
info@sarjakuvafestivaalit.fi

Onni Mustonen
tiedottaja
+358505959023
onni.mustonen@gmail.com

Vanhempia tiedotteita

TIEDOTE 23.3.2020 Tiitu Takalo on valittu Helsingin sarjakuvafestivaalien festivaalitaiteilijaksi 5.–6.9.2020

TIEDOTE 24.1.2019 Maria Björklund on valittu Helsingin sarjakuvafestivaalien festivaalitaiteilijaksi 7.–8.9.2019

TIEDOTE 3.9.2018 Helsingin sarjakuvafestivaalien järjestäjät ovat erittäin tyytyväisiä tämän vuoden sarjakuvafestivaalien tunnelmaan ja kävijämääriin

TIEDOTE 22.8.2018 Sarjakuvafestivaalien (1.-2.9.) lavaohjelma on julkaistu: Belzebubs, zombit ja Vespat Suvilahdessa

Tukijat, yhteistyökumppanit ja sponsorit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Helsingin kaupunki
Suvilahti

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2020
Copyright © kuvitukset/illustrations Tiitu Takalo