TIEDOTE 3.9.2018 Helsingin sarjakuvafestivaalien järjestäjät ovat erittäin tyytyväisiä tämän vuoden sarjakuvafestivaalien tunnelmaan ja kävijämääriin

TIEDOTE 3.9.2018

Helsingin sarjakuvafestivaalien järjestäjät ovat erittäin tyytyväisiä tämän vuoden sarjakuvafestivaalien tunnelmaan ja kävijämääriin. 1.-2.9. pidetty festivaali järjestettiin toista vuotta Suvilahdessa. Lisäksi osana festivaalia Helsingissä nähtiin sarjakuvanäyttelyitä mm. Annantalolla, Kulttuurikeskus Stoassa, Tuska-festivaaleilla, Kallion kirjastossa ja Sarjakuvakeskuksella, sekä iltaklubeja ja työpajoja.

Aiemmin pitkään Lasipalatsin aukiolla ja Helsingin keskustassa järjestetyt Helsingin sarjakuvafestivaalit viettivät nyt toista vuottaan Suvilahdessa. Järjestäjätiimi arvioi, että näyttelyt ja oheistapahtumat mukaan lukien kävijämäärä hipoo tänä vuonna 10 000 henkeä.

Kattilahallissa oli selvästi vilkkaampaa kuin viime vuonna, ja artisteista erityisesti JP Ahonen ja Lise Myhre vetivät paikalle pitkiä signeerausjonoja. Lisäksi Zine Fest siirtyi Oranssilta suurempiin tiloihin Tiivistämölle. Festivaalin lava-ohjelmat vetivät pääsääntöisesti koko viikonlopun ajan katsomot täyteen kuuntelijoita.

Vaikka kävijämäärä ei Suvilahdessa ole yltänyt vielä samoihin lukuihin kuin ydinkeskustassa, sarjakuvafestivaaleille saapuneet viihtyivät pidempään, mikä nähtiin myös näytteilleasettajien myyntiluvuissa. Turun Sarjakuvakaupan omistajan Petteri Ojan mukaan he myivät festivaaleilla kirjoja enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Viikonlopun hittejä olivat italialaisen kunniavieraan Francesco Tullio Altanin uudelleenkäännetty Ada viidakossa, Mari Ahokoivun Oksi ja JP Ahosen Belzebubs-albumi.

Asema Kustannus tekikin kustantamallaan Mari Ahokoivun Oksi-teoksella myyntiennätyksen lauantaina.

Festivaalien kansainväliset vieraat, kuten Becky Cloonan (mm. Batman) ja Walking Dead-piirtäjä sekä brittien sarjakuvalähettiläs Charlie Adlard kehuivat festivaalin tunnelmaa. Myös festivaalin teemamaan Italian taiteilijat otettiin hyvin vastaan suomalaisessa yleisössä. Myös kotimaisten sarjakuvataiteilijoiden palaute oli erittäin positiivista.

Helsingin sarjakuvafestivaalit on yleishyödyllinen tapahtuma, joka tarkoitus on edistää sarjakuvan tuntemusta Suomessa. Järjestäjät kokevat saamansa yleisöpalautteen perusteella onnistuneensa tavoitteessa erinomaisesti. Sarjisfestarit ovat asettuneet hyvin Suvilahden alueelle ja tavoitteena on jatkaa tapahtuman kävijämäärän kasvattamista.

Kuvia festivaaleista löytyy sosiaalisen median kanavista:
www.instagram.com/helsinginsarjakuvafestivaalit
https://www.facebook.com/helsinkicomicsfestival/

Vuoden 2018 kuvat julkaistaan piakkoin sarjakuvafestivaalit.fi-sivustolla, sitä ennen kuvia voi tiedustella käyttöön osoitteesta press@sarjakuvafestivaalit.fi. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä CC-lisenssillä.

Helsingin sarjakuvafestivaalien vuoden 2018 yhteistyökumppaneina toimivat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin juhlaviikot, Goethe-Institut Finnland, Italian kulttuuri-instituutti, Norjan suurlähetystö, Slurp, Nikon, Helsingin kaupunki, kulttuurikeskus Stoa, lastenkulttuurikeskus Annantalo, Ruohonjuuri, Tuska 2018, The Lakes International Comic Art Festival, Fox, ravintola Sörkän ruusu, Voima, Tempera, Vespa ja DLX Music.