Tommi Musturi – Ihmisen muotoisia / Human-shaped

24.06.–31.12.2019
Kahvila Puhuri

Kauppaneuvoksentie 18, Helsinki
Avoinna (open): ti–la (Tue–Sat) 10–15

Sarjakuva- ja kuvataiteilija Tommi Musturin Ihmisen muotoisia -näyttely on esillä Lauttasaaren kartanon pihamaalla sijaitsevassa Kahvila Puhurissa vuoden 2019 loppuun. Näyttely tekee läpileikkauksen Musturin taiteellisen työskentelyn eri tapoihin ja puoliin.

Musturi on koonnut Puhurin näyttelyyn otteita viimeaikaisista töistään. Mukana on maalauksia, grafiikkaa, sarjakuvaa sekä kirjamuotoisia teoksia.

”Ajatuksenani on esitellä työskentelyni eri puolia sekä tapojani tehdä. Käytän tuotannossani paljon erilaisia tyylejä ja kerronnan tapoja – toisin sanoen annan kuvallisen ilmaisun syntyä teoksen sisällöstä. Puhurin kokonaisuus on läpileikkaus tästä”, Musturi kertoo.

”Työstän parhaillaan Future-sarjakuvaromaaniani Koneen Säätiön tuella. Tämä ensin kymmenenä lehtenä englanniksi julkaistava noin 300-sivuinen värikäs kirja tutkii ihmiskunnan mahdollisia tulevaisuuksia. Se sijoittuu jonnekin oudon tieteiskirjallisuuden kehykseen sisältäen pienten fragmentoituvien tarinoiden verkon sekä yhtä moninaisen määrän piirrostyylejä. Future on myös eräänlainen koe sarjakuvakerronnassa. Tuon kokeen tulokset selviävät tulevien vuosien aikana.”

Tommi Musturilta (s. 1975) on julkaistu nelisenkymmentä käännösteosta eri puolilla maailmaa. Musturin teokset ovat usein sanattomia ja näennäisen tapahtumattomia. Hän hyödyntää symbolismia käsitellen olemassaolon kysymyksiä: yksilöä, yksinäisyyttä, luontoa ja vapautta. Musturi on ollut mukana noin 250 näyttelyssä sekä toiminut toimittajana, kuraattorina ja kustantajana.

www.tommimusturi.com
www.kutikuti.com
koneensaatio.fi/tommi-musturi-ihmisen-muotoisia

Tukijat, yhteistyökumppanit ja sponsorit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Goethe-Institut Finnland
Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto
Helsingin kaupunki
Kutikuti
Slurp
cAPS LOCK HELSINKI
Suvilahti

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2019
Copyright © kuvitukset/illustrations JP Ahonen