TIEDOTE 8.9.2020 Lopputiedote

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestettiin 5.-6.9.2020 poikkeuksellisissa olosuhteissa. Toisin kuin kolmena edellisenä vuonna, jolloin festivaalit on pidetty Suvilahdessa Kattilahallissa, tänä vuonna festivaaleja juhlistettiin Kallion kirjastossa sekä internetissä. Haluamme kiittää sydämellisesti kaikkia, jotka osallistuivat tapahtumaan niin paikan päällä kuin streamin välityksellä.

Koronapandemia pakotti meidät viime hetkellä muuttamaan festivaalien painotusta enemmän digitaaliseen suuntaan. Vaikka myyntitapahtuman peruminen oli harmillinen takaisku, palaute on kautta linjan ollut positiivista. Olemme tyytyväisiä siihen, miten yleisö otti vastaan verkko-ohjelman ja osallistui festivaaleilla. Viikonlopun aikana ohjelmanumeroita katsottiin yhteensä noin 2100 kertaa.

”Olo on todella kiitollinen, etenkin valtakunnallisesti ohjelman järjestämiseen osallistuneille Oulun, Porin ja Turun sarjakuvatoimijoille. Meidän vapaaehtoiset ja työryhmä myös jousti nopeasta peruutuspäätöksestä huolimatta upeasti”, kertoo festivaalituottaja Maura Manninen. ”Opimme nyt paljon verkossa toteutettavan ohjelman järjestämisestä ja toivottavasti jatkossa hyödynnämme sen mahdollisuuksia entistä paremmin.”

Kompensoidaksemme kevyempiä festivaaleja olemme jo alkaneet suunnitella pienempiä tapahtumia tulevalle syksylle ja talvelle. Tiedotamme asiasta mahdollisimman pian.

Suurkiitokset yhteistyökumppaneillemme Kallion kirjastolle, Oulun sarjakuvakeskukselle, Porin sarjakuvayhteisölle, Tyttöjen Talolle, Kutikutille, Voimalle, Itävallan suurlähetystölle Helsingissä, Sörkan Ruusulla, Oranssi ry:lle, Verkkokauppa.comille ja Pure Wastelle. Erityiskiitos Zine Festin järjestäjille upean pienlehtiohjelman kuratoinnista ja järjestämisestä. Kiitos festivaalitaiteilija Tiitu Takalolle sekä muille kunniavieraille ja esiintyjille.

Seuraamalla Helsingin sarjakuvafestivaalien sekä Suomen sarjakuvaseuran Facebook-, Instagram- sekä Twitter-tilejä saatte kätevimmin tietoa tulevista tapahtumista sekä muusta Suomen sarjakuvaseuran toiminnasta.

Lisätietoja:

Maura Manninen
tuottaja
+358400456381
info@sarjakuvafestivaalit.fi

Onni Mustonen
tiedottaja
+358505959023
onni.mustonen@sarjakuvafestivaalit.fi