Helsingin

31.8.–1.9.2024 KAAPELITEHDAS

Sarjakuvafestivaalit

Zine Fest pöydät

Lauantain

 1. Rosa Rea & SURKEART
 2. ellumir & elppidraws
 3. Kryptidi Homot
 4. Vuorovesi-kollektiivi & Avokaadonen
 5. Alisa Malin & Karoliina Koljonen
 6. ManaMonni & Yessirlthr
 7. Sumusakea
 8. Jiipu Uusitalo
 9. Emmi Nieminen, Eva Mäkelä, Tuukka Teponoja
 10. Aleksis ”Sarracenian” Shi
 11. Auraboo
 12. Sarjakuvakeskuksen perjantaipaja
 13. Eelis Nilukka & Toni Ahola
 14. Mellu 
 15. Kris Keränen
 16. Kartsa & Savi
 17. Nekioka
 18. Taneli Kemppi & Ruakku
 19. Rosakaz & Heinokai
 20. Nam-Ke
 21. Tomatowen
 22. Nyyra, Nukkuvalokki, Kiia Kostet, Guev
 23. Krottinen
 24. Pilvipalvelu
 25. Kiira Mukka & Iriini Kalliomäki
 26. KAAOS.KIOSKI
 27. Graciela Sarabia
 28. Piiru
 29. Viivi Esmeralda
 30. Yhteismyyntipöytä

Sunnuntai

 1. Para Valta & Siiri Viljakka
 2. Sotavalta & Vihtoori
 3. Nli
 4. Broci
 5. Sophie Labelle & Arvi Tammi
 6. AntsuPuff
 7. Sanni Laine
 8. Limingan sarjakuvalinja
 9. Pikku paperi
 10. Kaarinart 
 11. Rikkisu & Haltijakäpälä
 12. Essi Välimäki & Karma Lehtinen
 13. Mirella Aurora Baas
 14. jkmiddlehouse
 15. Jenni Välikangas, Reetta Kallio, Variable
 16. Tuisku H. 
 17. PawsUpRobbie
 18. Rasmus Tiilikka & Leija Reilin
 19. Tähdenetsijät
 20. Emilis
 21. Lassi Kaikkonen
 22. Emilia Ojala & Pinja Salmi
 23. Tiitus Niemenperä
 24. Ana Pando
 25. Selma Bertell & Elmer Strang
 26. Klaudia Denisov & Susanna Kesänen
 27. Reunaehto
 28. Betoniaaveet
 29. Nemo Koski & Sakari Kyyrönen
 30. Yhteismyyntipöytä

Hakuohjeet (haku mennyt)

Zine Fest on osa Helsingin sarjakuvafestivaaleja. Zine Festissä sekä oma- ja pienkustanteiden tekijät että lukijat ja muusta vastavirtakulttuurista kiinnostuneet voivat tulla myymään teoksiaan ja tapaamaan muita samanhenkisiä ihmisiä.

Zine Fest on pääasiassa taiteilijoille ja taiteilijoiden muodostamille ryhmille. Minimivaatimus osallistujille on vähintään yksi pienlehti tai muu omakustanne, joka voi olla esim sarjakuva tai muu taide-zine. Jos hakijoita tulee paljon, priorisoimme sarjakuvia.  Muut tuotteet ovat tervetulleita sarjakuvien ohelle.

Pöytiä on tänä vuonna kahden kokoisia, 120 X 74,8 cm ja 60 X 60 cm. Haluamme mahdollisimman monen pääsevän osallistumaan, joten kannattaa hakea parina tai ryhmänä erityisesti isoa pöytää hakiessa. Suosittelemme pientä pöytää, jos haet yksin ja zinejä tai pienlehtiä on vähemmän.

Zine Fest järjestetään 16.–17.9.2023 Korjaamon Kulmasalissa, Helsingissä (Töölönkatu 51 A-B, Töölö).

Hakuaika näytteilleasettajaksi päättyy 1.5.2023. Valitut myyjät saavat tiedon sähköpostitse viimeistään 26.5.2023.

Jos sinulle on kysymyksiä Zine Festistä, voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla helsinkizinefest@gmail.com.

Seuraa meitä: @zinefesthki (Instagram ja Twitter)

Portfolio-ohjeet ja valintakriteerit

Portfolion kokoaminen

 • Portfolioon mukaan noin 3–10 kuvaa.  
 • Voit koota portfolion pdf:ksi tai yksittäisiksi kuviksi. Portfolio toimitetaan esim. Google Drive -linkin tai jonkun muun vastaavan kautta (sometili ei kelpaa). Pidä kuitenkin huolta että teoksiasi näkyy rajattu määrä.
 • Nimeä portfoliona toimiva kansio tai pdf muotoon ”Portfolio Hakijan Nimi”. Pidäthän huolta, että linkkien jako toimii. Hakemuksia, joissa ei ole toimivaa portfoliolinkkiä ei voida arvioida.
 • Jos haette myymään ryhmänä, voitte tehdä yhden yhteisen portfolion. Jos haette myymään erillisinä taiteilijoina, jotka jakavat pöydän, voitte liittää hakemukseen kullekin taiteilijalle erillisen portfolion.
 • Voit tehdä kuvistasi kollaaseja. Kollaasissa voi esimerkiksi näkyä zinesi kansi, takakansi ja muutama sisäsivu tai -aukeama. Kollaasi lasketaan yhdeksi kuvaksi. Huomioi kuitenkin, ettei kollaasiin kannata liittää liian montaa kuvaa, jottei yksittäisten kuvien koko mene liian pieneksi, jolloin niistä ei saa selvää. 
 • Laita mukaan kuvia, jotka ovat hyvälaatuisia. Huonossa valaistuksessa otetuista rakeisista kuvista ei saa selvää, jolloin teosta ei pysty arvioimaan. 
 • Laita portfolioon laajasti erilaisia teoksia, jotka kuvaavat tuotantoasi monipuolisesti. Mieluiten seitsemän erilaista kuvaa kuin seitsemän samanlaista.  
 • Vältä käyttämästä palveluja kuten WeTransfer joissa linkki katoaa tietyn ajan päästä. Arviointi saattaa kestää viikkoja, joten linkkien on oltava saatavilla pitkään.

Pidäthän huolta, että linkkien jako toimii. Ongelmatapauksissa voit laittaa sähköpostia osoitteeseen helsinkizinefest@gmail.com korjatuilla linkeillä.

Ensikertalaisille

 • Älä pelkää portfolion tekemistä! Olet tarpeeksi hyvä hakemaan myyjäksi! Zine Fest on paikka kaikenlaisille taiteilijoille eri kohdissa uraa. Toivomme, että myös ensikertalaiset hakevat rohkeasti myymään Zine Festiin. 
 • Zine Festillä on ensikertalaiskiintiö, jotta joka vuosi pääsee uusia tekijöitä mukaan.

Valintakriteerit

 • Zine Fest on sarjakuviin, omakustanteisiin, zineihin ja pienlehtiin keskittyvä tapahtuma. 
 • Arvioimme portfolion kuvien taiteellista laatua, onko esillepanosi selkeää ja toimiiko linkkisi (emme voi arvioida portfoliotasi jos linkki ei toimi).
 • Hakijan tuotannossa tulee olla ainakin yksi pienlehti/zine/sarjakuva. 
 • Jos hakijoita tulee paljon, priorisoimme sarjakuvia.
 • Muut tuotteet ovat tervetulleita sarjakuvien ohelle.
 • Ensikertalaisuus. Haluamme antaa mahdollisuuden uusille tekijöille päästä esiin. Tekijöille jotka eivät ole aiemmin olleet myymässä Zine Festissä, on varattu tietty määrä paikkoja. 
 • Onko hakijan tuotannon laajuus suhteessa pöydän kokoon sopiva? Esimerkiksi, jos hakijalla on vain muutama pienlehti myytävänä, olisi suositeltavaa hakea myyntipaikkaa yhdessä toisen tekijän kanssa tai pienempää pöytää. 
 • Kollektiivit, kerhot ja ryhmät ovat etusijalla. Useampi tekijä pääsee myymään tuotteita, kun pöydän jakaa monta tekijää. Esimerkiksi jos henkilö, joka on hakenut yksin pöytää, jää ilman myyntipöytää, voi hän viedä pienlehtiään myyntiin ryhmän pöytään, johon itse myös kuuluu. 
 • Portfolioita katsomalla arvioimme hakijoiden taiteellista ilmaisua, sillä pyrimme ottamaan mukaan erityylisiä tekijöitä. Kyseessä ei ole taitojesi arviointi!
 • Haluamme tuoda esille tekijöiden moninaisuutta ja päästää esille erilaisia näkökulmia ja erilaisista taustoista tulevia tekijöitä.
 • Helsingin sarjakuvafestivaalit ovat syrjinnästä ja ahdistelusta vapaa alue ja noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Emme anna myyntipöytää hakijoille, joiden teokset kannustavat suvaitsemattomaan asenteeseen seksismiä, rasismia, homofobiaa ja vastaavia aiheita kohtaan. Pöydän saanut ryhmä/henkilö on vastuussa myyntipöytänsä sisällöstä.

Pöytäpaikat

 • Pöytäpaikat ovat yksipäiväisiä, joko lauantaille tai sunnuntaille. Hakemuksessa voit merkitä kumpana päivänä haluaisit olla paikalla.
 • Pöytiä on kahta eri kokoa:
  – Ison myyntipöydän koko 120 cm x 74,8 cm 
  – Ison pöydän hinta on 17 € lauantaille, 15 € sunnuntaille
  – Pienen myyntipöydän koko 60 cm x 60 cm
  – Pienen pöydän hinta on 10 € lauantaille, 8 € sunnuntaille
 • Varaamme paikkoja ensikertalaisille.
 • Koska myyntipöydät ovat pinta-alaltaan rajallisia, suosittelemme myyjiä hyödyntämään korkeutta myyntipöydän rakentamisessa (maltillisesti).
 • Kun myyjävalinnat on tehty, lähetämme valituille myyjille varmistusviestin, joka pitää vahvistaa kahden viikon aikana tai pöytäpaikka siirtyy seuraavalle. 

Muuta huomioitavaa

 • Osa pöydistä sijoittuu lavan kanssa samaan tilaan.
 • Suuren hakijamäärän takia emme voi kertoa hakijoille hylkäysperusteluja erikseen.
 • Jos tapahtuma perutaan tai siirretään, pöytäpaikan saaneet myyjät ovat automaattisesti halutessaan mukana seuraavassa tapahtumassa. Mikäli tapahtuma peruuntuu/siirtyy, ollaan myyjiin yhteydessä sähköpostitse. Myös mahdollisista pöytiä koskevista muutoksista tiedotetaan siinä tapauksessa erikseen.
 • Muistakaa asiallisuus hakemuksissa, törkeää kieltä sisältävät hakemukset hylätään automaattisesti.
 • Zine Fest kieltää “AI-taiteen” ja muun kokonaan tai osittain tekoälyllä generoidun materiaalin myymisen. Tällä hetkellä suurin osa kuvia tuottavista tekoälyistä perustuu luvattomaan taideteosten käyttöön, emmekä salli varastetun materiaalin myymistä tapahtumassa tai alustoillamme.
 • Kirjaudu Google-tiliin täyttääksesi lomakkeen.

Onnea hakuun!