Hae mukaan järjestyksenvalvojaksi

Kuva © Henry Söderlund

Helsingin sarjakuvafestivaalit hakee järjestyksenvalvojia. Festivaalit kustantaa kesällä 2021 kiinnostuneille vapaaehtoisille järjestyksenvalvojan peruskurssin. Yhteensä festivaalit koulututtaa 8 ensimmäistä täysi-ikäistä hakijaa. Koulutus järjestetään lokakuussa 2021 Helsingissä.

Kurssin aikataulut

Kurssi järjestetään osittain etäopetuksena ja osittain lähiopetuksena Helsingissä. Tarkemmat tiedot toimitetaan osallistujille ilmoittautumisen jälkeen. Kurssin opetuskieli on suomi.
 
Peruskoulutuksen kesto on 40 tuntia ja kurssin läpäisseet voivat hakea poliisilta järjestyksenvalvojan pätevyyttä. Kaikilla tunneilla on läsnäolopakko. Koulutus järjestetään osittain etäopetuksena ja osittain lähiopetuksena.

Järjestyksenvalvojakoe sisältyy koulutukseen ja se pidetään viimeisenä kurssipäivänä. Läpi päässeet saavat sitten todistuksen, jolla haetaan hyväksyntä poliisilta.

Koulutuksen aikataulu

Teoriapäivät etänä
la 02.10., su 03.10. ja la 09.10.

Lähiopetuksena Helsingissä
su 10.10. FVP (voimankäyttö)
su 17.10. palopelastus ja ensiapu sekä kurssin loppukoe
 
Vastineeksi kurssista edellytämme sinun toimivan järjestyksenvalvojan tehtävissä Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 2021 ja 2022, vähintään 8 tuntia molemmissa. Helsingin sarjakuvafestivaalien järjestyksenvalvojana olet oikeutettu samoihin etuihin kuin tapahtuman muut vapaaehtoiset.
  
Kurssin arvo on noin 220 €  ja kortti on voimassa viisi vuotta. Festivaali kustantaa myös poliisin lupamaksun järjestyksenvalvojaksi hyväksymisestä. Sinun tulee itse huolehtia lupahakemuksen ja passikuvien toimittamisesta oman paikkakuntasi poliisille.

Jos jostain syystä olet estynyt toimimaan järjestyksenvalvojana vaadituissa tapahtumissa, tai jos poliisi ei hyväksy lupahakemustasi, saatat olla velvollinen maksamaan itse kurssista yhdistykselle aiheutuvat kulut. Tämä arvioidaan tapauskohtaisesti.

Mikäli festivaalia ei voida koronatilanteesta johtuen järjestää vuonna 2021, pyydämme koulutuksen käyneiltä alustavaa sitoutumista vuoden 2022 ja 2023 järjestyksenvalvontatehtäviin.

Järjestyksenvalvojan tehtävät Helsingin sarjakuvafestivaaleilla

Helsingin sarjakuvafestivaalit on koko perheen tapahtuma, jossa järjestyshäiriöt ovat harvinaisia. Tapahtuman järjestyksenvalvojat opastavat kävijöitä, ratkaisevat häirintä- ja syrjintätilanteita sekä valvovat kulkua ja riittäviä turvavälejä.

Ennen kaikkea järjestyksenvalvojat ovat mukana luomassa hyvää henkeä ja turvallisempia tiloja niin kävijöille, kunniavieraille kuin vapaaehtoisille.

Soveltuvuus järjestyksenvalvojaksi

Lain mukaan järjestyksenvalvojakortin voi saada täysi-ikäinen henkilö, jolla ei ole rikosrekisteriä tai järjestyksenvalvontatyötä haittaavia terveydellisiä esteitä.

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian. Kurssien paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy viimeistään 24.9.2021.

Ilmoittautumislomake (Google Form)