Uutuuskirjat 2020

Tältä sivulta löydät päivittyvää tietoa vuonna 2020 julkaistuista sarjakuva-albumeista Suomessa.

Ilmoita vuoden 2020 sarjakuvauutuudet listaukseen

Festivaalit pyrkii keräämään mahdollisimman kattavan tietokannan vuoden 2020 aikana julkaistuista sarjakuvauutuuksista ja edistämään teosten myyntiä. Tietokantaan osallistuminen on julkaisijoille ilmaista.

Festivaalit kerää tietoja koko vuoden 2020 ajalta julkaistuista teoksista. Myös festivaalien jälkeen loppuvuodesta 2020 julkaistavia teoksia voi ilmoittaa mukaan. Tietokantaan voi ilmoittaa sekä kotimaisia uutuuksia että käännössarjakuvia.

Lähetä julkaisutietoja seuraavan lomakkeen kautta.

Ilmoita julkaisutietoja

Vuoden 2020 sarjakuvajulkaisut

Altan: Ada Macaossa
ISBN 978-952-5909-33-3
Asema/Zum Teufel/Täysi Käsi
Maaliskuu 2020
Osta teos

Vuosi 1974 tai oikeastaan vuosi 1963. Macao, prostituoitujen, vihreiden barettien ja muiden tyyppien sekamelska, maailmanpolitiikan sulatusuuni! Saigon, JFK, Washington Post – ja Ada! Toissa vuonna ilmestynyt Ada viidakossa saa jatkoa. Käännöksen on jälleen tehnyt Heikki Kaukoranta ja kirjan julkaisevat yhteistyössä Asema, Zum Teufel ja Täysi Käsi.

Juan Diaz Canales & Rubén Pellejero: Corto Maltese – Tarowean: yllätysten päivä
ISBN: 9789518876062
Jalava
Elokuu 2020 (15.8.)
Osta teos

Corto Maltese löytyy ajelehtimasta mereltä Escondidan saaren lähistöltä, lauttaan sidottuna. Siitä alkaen miljoonat lukijat ympäri maailman ovat pohtineet, miten hän oli päätynyt sinne. Mihin rikokseen hän oli saattanut syyllistyä? Miten Munkki ja Rasputin liittyvät tarinaan? Mysteeri saa selityksen espanjalaiskaksikko Juan Diaz Canalesin ja Rubén Pellejeron jo kolmannessa Corto Maltese -albumissa.

Tuisku Hiltunen: Kuutamo ja muita kertomuksia
ISBN 978-952-7160-38-1
Suuri Kurpitsa
Maaliskuu 2020
Osta teos

Tuisku Hiltusen esikoisalbumi Kuutamo ja muita kertomuksia sisältää kolme sarjakuvanovellia. Nimisarja käsittelee kahden miehen suhdetta ja sijoittuu osittain kuolemanjälkeiseen elämään. Yli meren seilaa purjelaivojen aikakaudelle. Pakolliset päivitykset lentää tulevaisuuteen, jossa avaruusmatkailu on arkipäivää. Kaikki kolme kertovat rakastetuksi tulemisen tarpeesta, kiintymyksestä, velvollisuudentunnosta ja kutsumuksesta. Ne tutkivat mutkikkaita ihmissuhteita, joita rakkaus ei tee yhtään helpommiksi.

Pauli Kallio: Ammatti – Käsikirjoittaja
ISBN: 978-952-7160-41-1
Suuri Kurpitsa
Syksy 2020
Osta teos

Pauli Kallio ei tiennyt pienenä, mikä hänestä tulee isona. Epätietoinen taiteilijasielu keksi kolmikymppisenä työn, joka sopii hänelle: hänestä tuli Suomen ensimmäinen ja ainoa päätoiminen sarjakuvien käsikirjoittaja. Ammatti: Käsikirjoittaja kokoaa yhteen Kallion kirjoittamia lehtisarjakuvia. Teos on muhkea sarjakuvakokoelma ja tietokirja, joka kertoo, miten sarjakuvat syntyvät käsikirjoittajan ja piirtäjän yhteistyönä. Kallion ja taiteilijoiden kommentit kuvaavat sarjakuvantekijän arkipäivää ja juhlahetkiä ja valottaa suomalaisen lehtisarjakuvan lähihistoriaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Pauli Kallio & useita tekijöitä: Mutta suurin on rakkaus
ISBN 978-952-7160-37-4
Suuri Kurpitsa
Maaliskuu 2020
Osta teos

Mutta suurin on rakkaus näyttää rakkauden monet kasvot ja vaihtelevat ilmeet. Rakkaus on nuori tai vanha, saavuttamaton unelma tai osa jokapäiväistä arkea, täynnä elämää tai kuolleempi kuin jäinen jalkakakäytävä. Se voi olla kahden ihmisen suhde tai useamman osallisen soppa, sisarusten tai lapsen ja vanhemman välinen side. Jokainen meistä määrittelee rakkauden omalla tavallaan, mutta silti tiedämme, mistä puhumme, kun puhumme rakkaudesta. Pauli Kallio kirjoitti yksitoista tarinaa rakkaudesta tai sen puutteesta ja etsi niiden tulkitsijoiksi yhtä monta piirtäjää.

Pauli Kallio & Christer Nuutinen: Kramppeja & nyrjähdyksiä – Antisankaritarinoita aikuisille
ISBN 978-952-7160-39-8
Suuri Kurpitsa
Maaliskuu 2020
Osta teos

Tanjan, Riston ja Eliaksen kesäretki sujuu suunnitelmien mukaan, mutta kotimatkalla vauhtihirmu meinaa lopettaa lomailun kuin seinään. Syksyllä Tanjan ja Riston esikoisen on aika polkaista esikouluun. Basisti Kimmo ottaa asiakseen ryhdistäytyä tuurijuoposta Kadunlakaisijat-bändin selkärangaksi. Esko havaitsee keskittymiskykynsä heikentyneen ja korkeanpaikankammonsa vahvistuneen. Lopulta Heidi ja Esko hyppäävät järveen kesämökin hämmentyneinä omistajina. Antisankaritarinoita aikuisille on seitsemäs ja viimeinen Kramppien & nyrjähdysten kokoelma.

Emilia Laatikainen: Kadonneet
ISBN 978-952-7160-42-8
Suuri Kurpitsa
Syksy 2020
Osta teos

Kadonnut henkilö voidaan Suomen lain mukaan julistaa kuolleeksi viiden vuoden kuluttua siitä, kun tämä on viimeksi ollut tiettävästi elossa. Suomessa jää vuosittain noin 20 ihmistä selittämättömästi kateisiin. Kadonneet -albumi ei luo skandaaleja tai kauhistele elämänvalintoja, vaan jäsentää tietoa niin että katoaminen saisi ansaitsemansa huomion ja joku ehkä muistaisi lisää.

Tommi Musturi: Future#5
ISSN: 2489-7086
Boing Being / Kutikuti
Elokuu 2020 (24.8.)
Osta teos

Tommi Musturin on 10-osaisen oudon scifin eepoksen viides osa. Kokonaisuus kietoo lukijansa tarinoiden verkostoon, hyppien eri aikatasoilla ja paikoissa, tavoitteenaan selvittää ihmiskuntaa kohtaavat mahdolliset tulevaisuudet.

Viivi Rintanen: Sarjakuvaterapiaa ja muita kertomuksia hulluudesta
ISBN: 978-952-7160-40-4
Suuri Kurpitsa
Syyskuu 2020 (3.9.)
Osta teos

Viivi Rintasen uusi sarjakuva kertoo siitä, miltä tuntuu olla sekaisin. 12 sarjakuvanovellin takana ovat todelliset henkilöt, joiden mielenterveystarinat taiteilija kuvitti Hulluussarjakuvia-blogiinsa vuosina 2015 – 2020. Rakastetun blogin sarjakuvia julkaistaan ensi kertaa kokoelmana, joka sisältää myös 60 sivua ennenjulkaisematonta, tekijän elämästä kertovaa sarjakuvaa. 

Tiitu Takalo: Memento mori
ISBN 978-951-0-44748-2
WSOY
Maaliskuu 2020
Osta teos

Memento mori on Tiitu Takalon omaelämäkerrallinen sarjakuva siitä, miten hän sai täysin odottamatta aivoverenvuodon 38-vuotiaana. Teos on dramaattinen kertomus ihmisen elämän täydellisestä mullistumisesta yhdessä yössä – sairastumisesta, sairaanhoidosta ja pitkästä toipumisajasta, joka johti sarjakuvataiteilijan pohtimaan laajemminkin elämän tarkoitusta ja omaa paikkaansa maailmassa.

Lista päivittyy festivaaleja edeltävänä aikana.

Tukijat, yhteistyökumppanit ja sponsorit

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Helsingin kaupunki
Suvilahti

Copyright © Helsingin sarjakuvafestivaalit 2020
Copyright © kuvitukset/illustrations Tiitu Takalo