Uutuuskirjat 2020

Tältä sivulta löydät päivittyvää tietoa vuonna 2020 julkaistuista sarjakuva-albumeista Suomessa.

Ilmoita vuoden 2020 sarjakuvauutuudet listaukseen

Festivaalit pyrkii keräämään mahdollisimman kattavan tietokannan vuoden 2020 aikana julkaistuista sarjakuvauutuuksista ja edistämään teosten myyntiä. Tietokantaan osallistuminen on julkaisijoille ilmaista.

Festivaalit kerää tietoja koko vuoden 2020 ajalta julkaistuista teoksista. Myös festivaalien jälkeen loppuvuodesta 2020 julkaistavia teoksia voi ilmoittaa mukaan. Tietokantaan voi ilmoittaa sekä kotimaisia uutuuksia että käännössarjakuvia.

Lähetä julkaisutietoja seuraavan lomakkeen kautta.

Ilmoita julkaisutietoja

Vuoden 2020 sarjakuvajulkaisut

[one_third]

Altan: Ada Macaossa
ISBN 978-952-5909-33-3
Asema/Zum Teufel/Täysi Käsi
Maaliskuu 2020
Osta teos

Vuosi 1974 tai oikeastaan vuosi 1963. Macao, prostituoitujen, vihreiden barettien ja muiden tyyppien sekamelska, maailmanpolitiikan sulatusuuni! Saigon, JFK, Washington Post – ja Ada! Toissa vuonna ilmestynyt Ada viidakossa saa jatkoa. Käännöksen on jälleen tehnyt Heikki Kaukoranta ja kirjan julkaisevat yhteistyössä Asema, Zum Teufel ja Täysi Käsi.

[/one_third]

[one_third]

Juan Diaz Canales & Rubén Pellejero: Corto Maltese – Tarowean: yllätysten päivä
ISBN: 9789518876062
Jalava
Elokuu 2020 (15.8.)
Osta teos

Corto Maltese löytyy ajelehtimasta mereltä Escondidan saaren lähistöltä, lauttaan sidottuna. Siitä alkaen miljoonat lukijat ovat pohtineet, miten hän oli päätynyt sinne. Mihin rikokseen hän oli saattanut syyllistyä? Miten Munkki ja Rasputin liittyvät tarinaan? Mysteeri saa selityksen espanjalaiskaksikko Juan Diaz Canalesin ja Rubén Pellejeron jo kolmannessa Corto Maltese -albumissa.

[/one_third]

[one_third]

Tuisku Hiltunen: Kuutamo ja muita kertomuksia
ISBN 978-952-7160-38-1
Suuri Kurpitsa
Maaliskuu 2020
Osta teos

Tuisku Hiltusen Kuutamo ja muita kertomuksia sisältää kolme sarjakuvanovellia. Nimisarja käsittelee kahden miehen suhdetta ja sijoittuu osittain kuolemanjälkeiseen elämään. Yli meren seilaa purjelaivojen aikakaudelle. Pakolliset päivitykset lentää tulevaisuuteen, jossa avaruusmatkailu on arkipäivää. Kaikki kolme kertovat rakastetuksi tulemisen tarpeesta, kiintymyksestä ja velvollisuudentunnosta ja tutkivat mutkikkaita ihmissuhteita, joita rakkaus ei tee yhtään helpommiksi.

[/one_third]

[one_third]

Hermann: Bois-Mauryn Tornit 4 – Reinhardt
ISBN 978-952-7265-07-09
Sininen Jänis
Elokuu 2020 (1.8.)
Osta teos

Seurue on paluumatkalla Santiago de Compostelasta. Matkalla törmätään kulkutautiin ja itsepäiseen ritari Reindhardtiin.

[/one_third]

[one_third]

Pauli Kallio: Ammatti – Käsikirjoittaja
ISBN: 978-952-7160-41-1
Suuri Kurpitsa
Syksy 2020
Osta teos

Pauli Kallio ei tiennyt pienenä, mikä hänestä tulee isona. Epätietoinen taiteilijasielu keksi kolmikymppisenä työn itselleen: hänestä tuli Suomen ensimmäinen ja ainoa päätoiminen sarjakuvien käsikirjoittaja. Ammatti: Käsikirjoittaja kokoaa yhteen Kallion kirjoittamia lehtisarjakuvia. Muhkea kokoelma ja tietokirja kertoo, miten sarjakuvat syntyvät käsikirjoittajan ja piirtäjän yhteistyönä. Kallion ja taiteilijoiden kommentit kuvaavat tekijöiden arkipäivää ja juhlahetkiä ja valottaa suomalaisen lehtisarjakuvan lähihistoriaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

[/one_third]

[one_third]

Pauli Kallio & useita tekijöitä: Mutta suurin on rakkaus
ISBN 978-952-7160-37-4
Suuri Kurpitsa
Maaliskuu 2020
Osta teos

Mutta suurin on rakkaus näyttää rakkauden monet kasvot ja vaihtelevat ilmeet. Rakkaus on nuori tai vanha, saavuttamaton unelma tai osa jokapäiväistä arkea, täynnä elämää tai kuolleempi kuin jäinen jalkakakäytävä. Se voi olla kahden ihmisen suhde tai useamman osallisen soppa, sisarusten tai lapsen ja vanhemman välinen side. Jokainen määrittelee rakkauden omalla tavallaan, mutta silti tiedämme, mistä puhumme, kun puhumme rakkaudesta. Pauli Kallio kirjoitti 11 tarinaa rakkaudesta tai sen puutteesta ja etsi niiden tulkitsijoiksi yhtä monta piirtäjää.

[/one_third]

[one_third]

Pauli Kallio & Christer Nuutinen: Kramppeja & nyrjähdyksiä – Antisankaritarinoita aikuisille
ISBN 978-952-7160-39-8
Suuri Kurpitsa
Maaliskuu 2020
Osta teos

Viimeisessä Kramppien & nyrjähdysten kokoelmassa Tanjan ja Riston esikoinen polkaisee esikouluun. Basisti Kimmo aikoo ryhdistäytyä bändinsä selkärangaksi. Esko havaitsee keskittymisensä heikentyneen ja korkeanpaikankammon vahvistuneen. Lopulta Heidi ja Esko hyppäävät järveen kesämökin hämmentyneinä omistajina.

[/one_third]

[one_third]

Emilia Laatikainen: Kadonneet
ISBN 978-952-7160-42-8
Suuri Kurpitsa
Syksy 2020
Osta teos

Kadonnut henkilö voidaan Suomen lain mukaan julistaa kuolleeksi viiden vuoden kuluttua siitä, kun tämä on viimeksi ollut tiettävästi elossa. Suomessa jää vuosittain noin 20 ihmistä selittämättömästi kateisiin. Kadonneet -albumi ei luo skandaaleja tai kauhistele elämänvalintoja, vaan jäsentää tietoa niin että katoaminen saisi ansaitsemansa huomion ja joku ehkä muistaisi lisää.

[/one_third]

[one_third]

Mika Lietzén: Port Arthur
ISBN 978-952-5909-34-0
Asema Kustannus
Heinäkuu 2020
Osta teos

Vanhasta turkulaisesta puutaloasunnosta löytyy salaperäinen luukku, jonka alta paljastuvat portaat johtavat syvälle maan uumeniin. Mitä Suomen kauneimmaksikin väitetyn kaupunginosan alla oikeasti sijaitsee? Mika Lietzénin Port Arthur on matka Portsan keskipisteeseen ja vaihtoehtoiseen menneisyyteen, jossa kirkot kasvavat maan alle ja todellisuus on vain ohut kuorrute.

[/one_third]

[one_third]

Janne Luokkanen & Juho Sihvonen: Utopia – Kangastuksena unissamme
ISBN 978-952-69059-2-1
Rocken Moll
Syyskuu 2020 (5.9.)
Osta teos

Utopia pitää sisällään Janne Luokkasen ja Juho Sihvosen sarjakuvanovelleja. Vahvasti pulp- ja kioskilehtien perinteitä kunnioittavissa tarinoissa liikutaan niin kaukaisimmassa avaruudessa kuin miekan ja magian hengessäkin. Lehti kuin suoraan mummolan vintiltä.

[/one_third]

[one_third]

Tommi Musturi: Future#5
ISSN: 2489-7086
Boing Being / Kutikuti
Elokuu 2020 (15.8.)
Osta teos

Tommi Musturin on 10-osaisen oudon scifin eepoksen viides osa. Kokonaisuus kietoo lukijansa tarinoiden verkostoon, hyppien eri aikatasoilla ja paikoissa, tavoitteenaan selvittää ihmiskuntaa kohtaavat mahdolliset tulevaisuudet.

[/one_third]

[one_third]

Sami Nyyssölä: Be Finnish without suffering
ISBN 978-952-69109-8-7
Pokuto
Marraskuu 2020
Osta teos

Is suffering an unavoidable part of life on an arctic marshland peninsula or could you be Finnish… without suffering? If you’re curious about how Finns are, or want to deepen your relationship to the frowning folk, this book is literally made for you.

[/one_third]

[one_third]

Cyril Pedrosa: Portugali
ISBN 978-951-0-45309-4
WSOY
Syyskuu 2020
Osta teos

Cyril Pedrosan Portugali on hienosyinen ja kaunis tarina loppuun palaneesta miehestä, joka kiinnostuu sukunsa historiasta. Sarjakuvapiirtäjä Simon on kadottanut inspiraationsa ja elämä tuntuu merkityksettömältä. Sitten Simon saa kutsun Portugaliin, sukunsa kotimaahan, jossa ei ole käynyt lapsuusvuosien jälkeen. Matka juurille on puhdistava kokemus, eikä mikään ole enää kuin ennen.

[/one_third]

[one_third]

Viivi Rintanen: Sarjakuvaterapiaa ja muita kertomuksia hulluudesta
ISBN: 978-952-7160-40-4
Suuri Kurpitsa
Syyskuu 2020 (3.9.)
Osta teos

Viivi Rintasen uusi sarjakuva kertoo siitä, miltä tuntuu olla sekaisin. 12 sarjakuvanovellin takana ovat todelliset henkilöt, joiden mielenterveystarinat taiteilija kuvitti Hulluussarjakuvia-blogiinsa vuosina 2015 – 2020. Rakastetun blogin sarjakuvia julkaistaan ensi kertaa kokoelmana, joka sisältää myös 60 sivua ennenjulkaisematonta, tekijän elämästä kertovaa sarjakuvaa. 

[/one_third]

[one_third]

Juho Sihvonen: Tutkimattomat tapaukset
ISBN 978-952-69109-6-3
Pokuto
Syyskuu 2020 (5.9.)
Osta teos

Tiedätkö tarinat, joissa kohtalokas nainen kävelee yllättäen rähjäisimpään toimistohuoneeseen, jonka maa päällään kantaa? Tarinat, joiden ympärillä leijuu tupakansavu ja jotka jättävät suuhusi halvan viskin jälkimaun? Oletko nähnyt yksityisetsivän, jolla on enemmän voitettavaa kuin menetettävää? Tutkimattomat tapaukset kokoaa yksiin kansiin joukon mysteerejä, jotka ovat vuosien varrella ilmestyneet Tiskin alta- ja Sarjari-lehdessä, ja mukana on myös ennen julkaisemattomia tarinoita.

[/one_third]

[one_third]

Tiitu Takalo: Memento mori
ISBN 978-951-0-44748-2
WSOY
Maaliskuu 2020
Osta teos

Memento mori on Tiitu Takalon omaelämäkerrallinen sarjakuva siitä, miten hän sai täysin odottamatta aivoverenvuodon 38-vuotiaana. Teos on dramaattinen kertomus ihmisen elämän täydellisestä mullistumisesta yhdessä yössä – sairastumisesta, sairaanhoidosta ja pitkästä toipumisajasta, joka johti sarjakuvataiteilijan pohtimaan laajemminkin elämän tarkoitusta ja omaa paikkaansa maailmassa.

[/one_third]

[one_third]

Sami Yaffa: Punkin seikkailut – Taistelu Plastimiestä vastaan
ISBN 978-951-1-36598-3
LIKE
Elokuu 2020
Osta teos

Voiko pieni poika lähiöstä taistella maailman pahuutta vastaan? ​Punkki on pieni poika, jolla on iso tahdonvoima ja oikeudenmukaiset periaatteet. Pikkusiskonsa Murmelin ja sokean koiransa Pelviksen kanssa Punkki huomaa, miten muovisaaste, korruptio ja rikolliset uhkaavat planeettaamme. He päättävät, että tällainen peli ei vetele. Katala Plastimies on kuitenkin toista mieltä. Sami Yaffan ensimmäinen sarjakuva-albumi on humoristinen, inhimillinen ja vauhdikas koko perheen seikkailu.

[/one_third]

[one_third]

Lista päivittyy festivaaleja edeltävänä aikana.

[/one_third]