Zine Fest

Tule Zine Festiin viihtymään underground-sarjakuvien pariin

Zine Festin puolella tehdään upeita teoslöytöjä. Photographer: Joonas Kohonen

La 31.8.–Su 1.9.2024 Kaapelitehdas, Merikaapelihalli

Helsinki Zine Fest on osa Helsingin sarjakuvafestivaaleja ja toimii paikkana, jonne pienlehtien tekijät, lukijat ja muut vastavirtakulttuurista kiinnostuneet voivat kokoontua, tulla myymään teoksiaan ja tapaamaan muita samanhenkisiä ihmisiä.

Zine tarkoittaa pienen levikin ei-kaupallista omakustannejulkaisua, jonka takana yleensä on yksi ihminen tai pieni ryhmä. Pienlehdet voivat sisältää sarjakuvaa, tekstiä, kuvia, runoja tai ihan mitä vaan! Pienlehtien alakulttuuri on saanut alkunsa 70-luvun punk-liikkeessä, ja nykyään zinet tarjoavat monille tekijöille vapaan alustan erilaisten asioiden kokeilemiseen taiteellisesti.

Yhteystiedot: helsinkizinefest(at)gmail.com
Seuraa meitä: @zinefesthki (Instagram ja Twitter)

Tänä vuonna Zine Fest järjestää:

  • Zine Fest -pöydät, jossa oma- ja pienkustanteiden tekijät ja sarjakuvataiteilijat myyvät omia teoksiaan. Myyjä haku on päättynyt 30.4.2024
  • Zine Fest -yhteismyyntipöytä. Haku aukeaa lähempänä festivaalia.
  • Taivaallisin pienlehti -palkinto ja Taivaallisin verkkosarjakuva -palkinto, jossa palkitaan yksi fyysisesti painettu sarjakuvapienlehti ja yksi netissä julkaistu. Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa loppukeväästä. Tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan pian.
Zine Festin myyjiä vuodelta 2023. Kuva: Henry Söderlund